Confidenţialitate

Inspectorii școlari, în ședință cu ministrul Educației pentru a pregăti școlile de iarnă. Cîmpeanu: „Nu se justifică reducerea temperaturilor sau cursuri online”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a convocat, luni, în ședință pe toți inspectorii școlari pentru a discuta despre funcționarea școlilor pe timp de iarnă. Ministrul scrie pe Facebook că măsuri precum reducerea temperaturilor în școli sau trecerea cursurilor în online nu se justifică.

În multe localități, primarii le-au cerut deja directorilor de școli să ia măsuri pentru a reduce consumul de curent electric și agent termic pe durata iernii cu 10 până la 20 la sută.

În Bârlad, de exemplu, primarul i-a întrebat pe reprezentanții școlilor dacă optează pentru ore mai scurte pe timp de iarnă, două schimburi în aceeași sală sau ore online.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu spune că astfel de inițiative sunt izolate și nu se justifică nici reducerea temperaturilor în școli și nici trecere în online a cursurilor.

Contactat de Europa FM, ministrul nu a răspuns. Pe Facebook promite că guvernul va asigura plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

„Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia! Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, scrie ministrul Educației pe Facebook.

Ședința cu inspectorii școlari are loc la ora 14.00.

Citește și: Eleva care l-a dat în judecată pe ministrul Educației după ce a rămas fără bursa cu care plătea naveta: „Mulți nu vor mai putea ajunge la școală” | AUDIO

Sursa foto: Unsplash / MChe Lee