Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu înregistrările atribuite șefei DNA

Sesizarea a fost înregistrată la Direcția de Inspecție judiciară pentru procurori, care urmează să efectueze verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii cu privire la săvârșirea vreunei abateri disciplinare.

Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, afirmase aterior că nu are pârghiile necesare pentru a verifica veridicitatea înregistrărilor în care apare procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, dar că va apela la Inspecția Judiciară pentru acest lucru.

Cu privire la o eventuală chemare a procurorului-șef al DNA pentru lămuriri, Toader a precizat că ministrul Justiției nu face anchetă.

Purtătorul de cuvânt al Direcției Naționale Anticorupție, Livia Săplăcan, a precizat duminică seară că înregistrarea apărută în spațiul public, în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar da ordine procurorilor din subordinea sa ”să ajungă la premier”, conține fragmente între care au fost intercalate sintagme menite să distorsioneze conținutul celor spuse.

O înregistrare în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar da ordine procurorilor din subordinea sa ”să ajungă la premier” a fost difuzată duminică de mai multe posturi de televiziune.

În înregistrare, șefa DNA ar discuta cu procurorul Jean Uncheșelu: ”Uncheșelu, știți ce-mi doresc: să ‘decapați’ instituțional în dosarul ăla cu casele și să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. Și am avut o discuție la Cheile Grădiștei și tot nu am auzit ce s-a întâmplat. (…) Posturi în plus avem, polițiști în plus avem, specialiști în plus avem, dosare avem. (…) Sunt unele chestiuni îngrijorătoare: sunt dosare de 6-7 ani cu urmărire penală începută și care nu e soluționată. (…) Mă îngrijorează de ce nu-i înhățăm!”.

Dosarul ar fi legat de o fraudă cu 967 de case naționalizate, în care primarul Timișoarei Nicolae Robu și fostul edil al municipiului Gheorghe Ciuhandu au fost puși sub acuzare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS