DSP București a uitat să declare decesul unei paciente cu coronavirus. Motivul invocat: o eroare de procedură

Direcția de Sănătate Publică București a uitat să declare decesul unei paciente COVID-19. Explicația oficială este o problemă tehnică, justificată de instituție prin mutarea sediului.

Institutul de Sănătate Publică s-a autosesizat după ce în presă au apărut mai multe articole în care sens.

”Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în mass-media şi a solicitat Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi DSP Bucureşti informaţii privind existenţa unui deces în cadrul unităţii sanitare. Urmare a răspunsului SUUB, în data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus”, a transmis, marţi seară, Grupul de Comunicare Strategică.

În vârstă de 84 de ani, femeia din București s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgentă, la data de 26 martie, cu simptome specifice COVID 19, dar și alte afecțiuni. Pacientei s-a făcut testul și acesta a ieșit pozitiv.

Femeia avea să moară o zi mai târziu, la 27 martie.

Însă, Direcția de Sănătate Publică nu a raportat decesul.

Femeia este victima COVID-19 cu numărul 79 în România.

Grupul de Comunicare Strategică a explicat că ”deficienţe tehnice înseamnă că de pe numărul de fax la care se raporta iniţial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB”, a transmis,

Conducerea spitalului a anunţat că 17 cadre medicale şi 10 pacienţi au fost infectaţi.

”Au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale şi 10 pacienţi. De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se aşteaptă rezultate”, a confirmat Grupul de Comunicare Strategică.

”Odată cu creşterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creştere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum şi a apariţia unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienţi şi personal medical în cazul cărora rezultatul iniţial a fost negativ. Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluţia epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă”, a mai anunțat GCS.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS