Confidenţialitate

Au început înscrierile la grădiniță și creșă. Copiii, repartizați prin tragere la sorți sau în ordine alfabetică | AUDIO

De luni, 27 mai, încep înscrierile la grădiniță și creșă, mai devreme decât anul trecut. În această primă etapă, părinții pot depune dosarul de înscriere până pe 14 mai. De anul acesta regulile s-au schimbat, notează TVR INFO. Ministerul Educației a impus prin lege tragerea la sorţi sau repartizarea copiilor în ordine alfabetică. Problema este că sunt prea puține locuri, la fel cum s-a întâmplat și anii trecuți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prima etapă, care începe astăzi, durează între 27 mai și 14 iunie, perioadă în care părinții pot depune o cerere cu 3 opțiuni la o creșă sau grădiniță. Fiecare opțiune va fi procesată într-un interval deja stabilit: prima opțiune, între 3 și 5 iunie, a doua, de pe 6 pe 10 iunie, iar cea de-a treia, pe 11 și 12 iunie. Două zile mai târziu, vor fi afișate listele cu cei înscriși, dar și cu locurile rămase libere.

Cea de-a doua etapă de înscriere este programată între 17 iunie şi 5 iulie. Iar în luna august, între 19 şi 29, este pusă în calendar o etapă de ajustări – atunci vor fi înscriși copiii care nu au fost înscrişi în primele două etape şi care nu au participat la înscriere.

Este bine de știut că, începând din anul școlar 2022-2023, grupa mijlocie a devenit obligatorie pentru copii. În general, este vorba de copii cu vârste cuprinse 4 și 5 ani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: LUMEA SUB OCHII TĂI. Codul roșu de caniculă nu exista în România în urmă cu 24 de ani. Copernicus: Temperatura medie la nivel mondial a crescut cu peste 1,5 grade Celsius pentru 12 luni consecutiv | AUDIO | GALERIE FOTO