Confidenţialitate

Înscrierea elevilor în noul an școlar se va face fără a prezenta anumite analize medicale

Anumite analize medicale, precum exudatul nazal și  faringian sau examenul coproparazitologic, nu sunt obligatorii la înscrierea în noul an școlar – a  anunțat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. El le recomandă părinților să reclame la inspectoratele școale acele unități de învățământ care solicită astfel de analize medicale, la înscrierea copiilor în școli sau grădinițe:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educației a anunțat că va transmite către toate Inspectoratele școlare din țară o notă de informare, pentru ca toate cele 7.000 de școli din România să cunoască noile prevederi de înscriere a copiilor în noul an de învățământ.

“În foarte multe școli s-a făcut exces de zel și s-au cerut lucruri care nu sunt necesare. Toate acestea sunt reglementate prin ordin de ministru. Singurii care vor avea mai mult de lucru vor fi medicii care vor trebui să completeze adeverința medicală cu istoricul de sănătate a copilului. Elevii și părinții vor scuti timp și vor scuti bani”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind adeverințele medicale necesare la înscrierea copiilor în școli sau grădinițe va fi publicat astăzi în Monitorul Oficial.