Confidenţialitate

INS: Rata șomajului în septembrie, în creștere față de luna august | AUDIO

Rata șomajului a crescut ușor în septembrie comparativ cu august, totuși sunt mai puține persoane fără loc de muncă dacă ne raportăm la septembrie 2021. Șomajul în rândul tinerilor însă a ajuns la aproape 23%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rata șomajului a fost de 5.2% în luna septembrie, mai mare cu 0.1 puncte procentuale față de cea înregistrată în august, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică. Numărul estimat al șomerilor în septembrie a fost de peste 432.000, în creștere cu mai mult de 10.000 comparativ cu luna anterioară.

Urcarea acestui indicator vine după trei luni consecutive de scădere, în iunie, iulie și august.

Institutul Național de Statistică atrage atenția asupra șomajului înregistrat în rândul tinerilor: 22.8% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani nu au un loc de muncă, iar aceste date corespund situației de la final de iunie.

În acest caz, rata șomajului în cazul persoanelor de sex feminin este mult mai accentuată (25,5%) față de 21,3% în cazul bărbaților.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Creșterea pensiilor și a salariului minim, încă incerte. „Mai suportați-ne o săptămână să venim cu decizia”, transmite Marcel Ciolacu | AUDIO