Confidenţialitate

INS: Cât câștigă lunar o familie din România și pe ce cheltuie banii. La coada clasamentului, investiția în educație | AUDIO

Aproximativ 7.500 de lei câștigă o familie în România, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică. Din acest total, românii își împart cheltuielile cu grijă… alimentele si băuturile nonalcoolice reprezintă cea mai mare cheltuială, după ce își achită contribuțiile şi taxele. La coada clasamentului stă educația…doar 22 de lei alocă românii lunar pentru acest domeniu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O familie din România a avut venituri totale medii lunare în ultimele trei luni ale anului trecut de 7.504 lei pe o gospodărie, reprezentând aproximativ 3000 de lei pe o persoană.

Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă din veniturile totale.

În ceea ce privește cheltuielile, consumul şi plătile către administraţia publică reprezintă aproape 6.000 de lei din venituri.

Dacă ne uităm la consum, românii pun produsele alimentare şi băuturile nealcoolice pe primul loc și alocă pentru acestea aproape 1.400 lei.

Urmează plățile la apă, electricitate și gaze cu o pondere de 612 lei. Hainele completează podiumul cheltuielilor de consum… 332 de lei alocă românii pentru acestea. Urmează băuturile alcoolice și produsele din tutun, dar și cheltuielile de transport. O familie scote și aici din buzunar câte 300 de lei pentru fiecare dintre acestea.

În schimb, când vine vorba de educație românii nu sunt darnici… Doar 22 de lei pe lună cheltuie, în medie, o familie pentru acest domeniu, arată datele INS.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Spitalul construit din donațiile strânse de Asociația „Dăruiește Viață”, avizat de Ministerul Sănătății pentru funcționare | AUDIO