Confidenţialitate

Ingredientele esențiale pentru sarmalele de Crăciun, pe lista cu produse care au adaos comercial plafonat | AUDIO

Carnea tocată, bulionul de roșii și orezul – ingrediente esențiale pentru sarmaua de Crăciun – vor fi pe lista produselor cu adaos comercial plafonat. Ministerul Agriculturii a publicat proiectul de ordonanță de urgență prin care vor fi incluse în total – încă nouă produse alimentare pe lista inițială. Măsura plafonării adaosului comercial va fi prelungită cu încă 90 de zile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ingredientele esențiale pentru rețeta de sarmale vor avea adoas comercial plafonat din noiembrie – asta înseamnă un preț mai mic, susțin cei de la Ministerul Agriculturii. Au publicat noua listă. Încă nouă alimente ar urma să fie mai ieftine în următoarele trei luni, pe lângă cele 14 categorii de până acum. Este vorba de carne tocată, usturoi, bulion de roşii cozonac, margarină, drojdie, smântână şi pere.

Recent, ministrul Florin Barbu spune că este vorba de produse folosite de români în perioada sărbătorilor de iarnă.

Va fi introdusă și o nouă măsură: privind produsele agricole şi alimentare care intră vrac în România şi nu sunt introduse în procesul de procesare/abatorizare: cota de adaos comercial va fi de maximum 5% faţă de preţul de achiziţie.

Este vorba de ulei, zahăr, făină, mălai, carne de porc, carne de pui, carne de vită, pentru cantităţi de produs ambalat mai mari de 5 kg, respectiv 5 litri, precizează Ministerul Agriculturii.

Ordonanța de urgență este acum în dezbatere publică și ar putea fi aprobată săptămâna viioare de govern – astfel încât limitarea adaosului comercial să se mențină și după 1 noiembrie – până la finalul lunii ianuarie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Amenzile rutiere ar putea crește. MAI propune majorarea punctului de amendă la 165 de lei | AUDIO