Informarea meteo de ninsori la munte și vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații moderate, ninsori la munte și vânt puternic.

Meteorologii spun că până vineri, 25 martie, la ora 11.00, vor fi precipitaţii mai ales în centrul, sudul şi estul ţãrii. La munte va ninge, în zonele subcarpatice vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori, iar în restul teritoriului vor predomina ploile.

”În sudul ţãrii cantitãţile de apã vor mai depãşi, pe arii restrânse, 15…20 l/mp, iar la munte vor fi intervale în care ninsorile vor fi moderate cantitativ şi se va depune un nou strat de zãpadã. Vântul va avea intensificãri temporare în special în regiunile vestice şi estice, unde la rafalã se vor depãşi 45…50 km/h. La munte, la altitudini mari, mai ales pe parcursul zilei de joi, 24 martie, vor fi şi viteze de peste 70 km/h, iar zãpada va fi spulberatã.”

Meteorologii precizează că vremea se va menține rece pentru această perioadă până duminică, 27 martie. Temperaturile minime vor deveni negative în jumãtatea de nord şi pe arii restrânse în restul ţãrii. În noaptea de sâmbãtã spre duminicã, în depresiunile din estul Transilvaniei, valorile termice vor fi la limita gerului. Pe arii restrânse se va forma brumã.

De altfel, noaptea trecută, miercuri spre joi, a nins ca în miez de iarnă.  În județul Brașov, drumurile naţionale 1 şi 1A au fost blocate, din cauza zăpezii de pe asfalt.

Azi-noapte, chiar la limita dintre judeţele Braşov şi Prahova, pe ruta Săcele-Cheia, mai multe camioane au rămas blocate până la sosirea echipajelor de deszăpezire.

În Suceava, 7 localităţi sunt în continuare fără energie electrică, peste 2.000 de persoane fiind afectate. Drumurile, în schimb, au fost curățate de autorități.

 

Și pe drumurile din Harghita s-a circulat cu dificultate aseară, din cauza viscolului.

Iar toate traseele montane din judeţul Argeş de la peste 1.500 de metri rămân închise. Stratul de zăpadă de la Bâlea Lac – Cota 2000 măsoară peste 140 de centimetri.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS