Informare meteo de ploi și vijelii în aproape toată țara

Vin ploile în aproape toată țara. Meteorologii de la ANM au emis o informare meteo de ploi și vijelii, valabilă de joi de la ora 12.00 până vineri la aceeași oră.

Astfel de fenomene vor fi în special în Moldova, Transilvania și în zona Carpaților Orientali și Meridionali. Mâine spre seară vor fi averse și in jumătatea de sud a țării.

”În dupã-amiaza zilei de joi, 4 iunie, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosfericã accentuatã, îndeosebi în Moldova, Transilvania şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali. Spre searã, noaptea şi în dimineaţa zilei de vineri, 5 iunie, instabilitatea atmosfericã se va semnala în jumãtatea de sud a ţãrii.
Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, pe arii restrânse vijelii şi cãderi de grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi local 15 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.”, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

 

 

Astfel de fenomene sunt așteptate și astăzi, dar pe spații mai restrânse în zonele montane, în zona Dobrogei, sudul Moldovei, Muntenia și Oltenia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS