Informare meteo de ploi, grindină și vijelii. În weekend vremea se va încălzi

Urmează două zile cu ploi, grindină și vijelii. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea valabilă de mâine de la ora 12.00 până vineri seară la ora 18.00. Cel mai mult va ploua la munte.

”Joi, 14 aprilie, precum şi în noaptea de joi spre vineri, 14/15 aprilie, în cea mai mare parte a ţãrii, vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã. Vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi condiţii de grindinã. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã vor depãşi local 15…20 l/mp şi izolat, mai ales în zonele montane şi deluroase, 40…50 l/mp.  Vineri, 15 aprilie, ploile se vor restrânge treptat cãtre estul ţãrii şi izolat se vor mai depãşi 20 l/mp. La munte, trecãtor, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor. În centru, sud şi est se vor depãşi, local, viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 90 km/h.”, anunță ANM.

 

Și temperaturile vor scădea joi mai ales în vest, centru și nord. Maximele se vor situa între 16 și 26 de grade în sud-estul țării.

Vineri se răcește în aproape toată țara. Temperaturile vor fi cuprinse între 11 și 21 grade, cu 19 în București.

În schimb, vremea se va încălzi de sâmbătă în toată țara.

”Weekendul vine cu o vreme predominant frumoasă, doar izolat cu ploi slabe de scurtă durată. Temperaturile vor fi în creștere, sâmbătă, de exemplu, vor fi la nivelul întregii țări maxime între 18 și 26 de grade C, iar duminică vremea va deveni din nou deosebit de caldă pentru această dată, cu maxime care vor depăși frecvent 20 de grade și chiar în partea de sud a țării vor ajunge la 28…29 de grade.”, spune meteorologul Meda Andrei de la ANM.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS