Confidenţialitate

India: Cel puțin 17 muncitori au murit după ce un pod feroviar în construcție s-a prăbușit | VIDEO

Cel puţin 17 muncitori au murit după prăbuşirea unui pod feroviar în construcţie, în estul extrem al Indiei, la graniţa cu Myanmar. Autoritățile locale anunță că mai mulți alții sunt în continuare blocați sub daramaturi, în condițiile în care aproximativ 40 de muncitori erau la lucru când s-a produs incidentul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O înregistrare video postată pe reţeaua X (fostă Twitter) de şeful guvernului local arată cum structura metalică se desprinde şi podul se prăbușește în valea de dedesubt.

Un poliţist, citat de ziarul Indian Express, a spus că 17 cadavre au fost recuperate şi “multe altele” au fost date dispărute. Presa locală a relatat că aproximativ 35-40 de muncitori se aflau în acel moment pe șantier.

“Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare şi li se acordă tot ajutorul posibil celor afectaţi”, a transmis biroul premierului Narendra Modi, care a anunțat – de asemenea – că Guvernul le vă plăti aproximativ 2.400 de dolari rudelor celor morţi și câte 50.000 de rupii (adică 600 de dolari) răniților.

Accidentele pe marile şantiere de infrastructură sunt frecvente în India

În octombrie anul trecut, un pod suspendat din epoca colonială s-a prăbușit în statul Gujarat (din vestul țării), provocând moartea a 135 de oameni.

Un alt om a murit în iunie, după ce un pod suspendat aflat în construcție s-a prăbușit în Bihar, cel mai sărac stat al Indiei.

Sursa colaj foto: Captură foto / Twitter / Versha Singh

Citește și: Turcia: 6 sate evacuate, iar altele sunt pregătite de evacuare în urma incendiilor din Çanakkale | VIDEO