Confidenţialitate

Îndemn viralizat online pentru “Cumințenia Pământului”

S-a viralizat în spaţiul online apelul de a dona, prin SMS, câte 2 euro pentru sculptura brâncuşiană Cuminţenia Pământului.

Iniţiativa i-a aparţinut lui Moise Guran, realizatorul emisiunii România în direct, la Europa FM, susținută de Vlad Petreanu, unul dintre matinalii din Deșteptarea, și de alți cunoscuți bloggeri.

Premierul Dacian Cioloş s-a alăturat, aseară, celor care au răspuns îndemnului, postând pe contul său de Facebook dovada că a trimis mesaj către numărul 8833.

Campania de subscripţie publică pentru achiziţia operei se apropie de final, vineri fiind ultima zi în care se mai pot face donaţii.

Tot online, numeroşi internauţi au comentat ironic gestul Ambasadei Rusiei de a dona 100 de euro pentru Cuminţenia Pământului. În cadrul dezbaterilor, s-a amintit că Moscova refuză să restituie tezaurul României chiar și la 100 de ani de la preluarea acestuia.

Donaţia a fost însoţită de un filmuleţ în care se susţine că Uniunea Sovietică a contribuit la reconstruirea României după cel de-al Doilea Război Mondial.

Ministerul de Externe de la Bucureşti a replicat, într-un comunicat, că mesajul Ambasadei Ruse promovează ”o viziune proprie asupra unor capitole din istoria relațiilor bilaterale”.