Confidenţialitate

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea loc în mai 2023

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea loc pe 6 mai anul viitor, la Westminster Abbey din Londra, a anunțat marți Palatul Buckingham.

Slujba va fi mai modernă decât încoronările regale anterioare și va „privi spre viitor”, a precizat Palatul într-un comunicat. Acesta a adăugat că ocazia va fi în continuare „înrădăcinată în tradițiile și fastul de lungă durată”, relatează CNN.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va conduce ceremonia, în cadrul căreia Charles va fi încoronat alături de soția sa, Camilla, regina consoartă.

În timpul evenimentului, regele va fi „uns, binecuvântat și consacrat” de către arhiepiscopul de Canterbury – care a condus majoritatea încoronărilor regale începând cu anul 1066, potrivit comunicatului.

Palatul a adăugat: „Ceremonia a păstrat o structură similară timp de peste o mie de ani, iar încoronarea de anul viitor este de așteptat să includă aceleași elemente de bază, recunoscând în același timp spiritul vremurilor noastre”.

Charles, în vârstă de 73 de ani, a devenit Rege al Marii Britanii luna trecută, în urma decesului mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: VIDEO LIVE | Regina Elisabeta a II-a, condusă pe ultimul drum. Liderii lumii, reuniți la Westminster Abbey pentru a aduce un omagiu monarhului