Confidenţialitate

Monetăria Regală: Monedele cu chipul Regelui Charles al III-lea vor intra în circulație în curând | AUDIO

Monedele care prezintă portretul Regelui Charles al III-lea sunt pe cale sa intre în circulație, a confirmat Monetăria Regală. Nu a fost stabilită o dată anume și nici nu au fost făcute publice imaginile cu acestea. Se știe doar că primele monede care poartă efigia noului suveran vor intra în circulație în funcție de cererea băncilor și a oficiilor poștale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șefa Monetăriei Regale, Anne Jessop, a anunțat că toate monedele care poartă efigia Reginei Elisabeta a II-a vor rămâne mijloc legal de plată și vor circula în paralel cu monedele nou emise.

Există aproximativ 27 de miliarde de monede care circulă în prezent în Marea Britanie purtând chipul Reginei. Acestea vor fi înlocuite încet, în timp, pe măsură ce se deteriorează sau se uzează, dar și pentru a satisface cererea de monede suplimentare.

Înainte de 1971, când toate monedele din Regatul Unit au fost înlocuite, era obișnuit ca banii care prezentau diferiți monarhi să circule în paralel, ceea ce se va întâmpla și după baterea acestor monede noi.

Nu au fost lansate imagini ale noii monede, dar BBC notează ca ar putea fi asemănătoare medaliei din 2018, care a marcat cea de-a 70-a aniversare a Prințului de Wales de la acea vreme. Charles va deveni acum primul Rege aflat pe monedele britanice din 1952.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Londra: Charles al III-lea, proclamat rege | VIDEO