Confidenţialitate

Începe ShoeBox 2017

Un proiect pornit în familie în urmă cu 10 ani s-a transformat într-un adevărat fenoment național.

”Începută în 2007 în familie, ca să-l învățăm pe băiatul nostru să împartă din jucăriile și hăinuțele lui cu alți copii, mai săraci din bloc, dusă apoi la zona orașului Cluj Napoca (făceam „reclamă” în status de yahoo messenger și grupuri de mail), în 2013 ajungând să adunăm 30.669 de cutii, de la românii din 8 țări, 66 de orașe și 107 centre de colectare, iar in 2014 depăşind deja 40.000 de cutii, proiectul ShoeBox reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. în fiecare an, în preajmă sărbătorilor de Crăciun, vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani din orașele în care locuim”, povestește Valentin Vesa, cel care a inițiat cel mai amplu program ShoeBox în România.

Pentru ShoeBox 2017 se caută noi parteneri, unde pot fi lăsate cadourile destinate copiilor din familii cu posibilități reduse. Cei care vor să ”deschidă” o locație ShoeBox, trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil la adresa http://www.shoebox.ro/contact/vreau-sa-fim-locatie-oficiala-shoebox/

”Vom analiza individual fiecare cerere de locație, iar odată aprobată, va fi afișată pe pagina de locații. Unele dintre detaliile pe care le completați în formular vor fi făcute publice, fiind afișate pe site, așa că vă rog să țineți cont de acest aspect.

Vă rugăm să nu promovați sau să vă anunțați ca și locație oficială ShoeBox, până nu primiți răspunsul nostru afirmativ”, precizează echipa ShoeBox 2017.

Anul trecut, peste 100.000 de cadouri s-au adunat în mai multe centre ShoeBox şi au ajuns la tot atâţia copii. Ideea nu mai este doar una naţională şi este prezentă în mai multe oraşe din întreaga lume, lista lor completă fiind disponibilă pe site-ul ShoeBox: http://www.shoebox.ro/locatii/#.WBMFqckpp0o

Povestea ShoeBox şi a omului de milioane din spatele ideii, Valentin Vesa, a fost prezentată anul trecut într-O dimineaţă de milioane, într-un interviu video extins realizat în centrul oraşului Cluj-Napoca.