Confidenţialitate

Începe judecata în cazul Gigină. Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă

După 4 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină, începe judecata în acest dosar. Fostul ministru Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă, la fel și administratorul firmei care nu a semnalizat așa cum cere legea lucrările din carosabil.

Procurorii DNA susțin că fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, s-a folosit de funcția sa și i-a pus într-o situație de risc sporit pe polițiștii rutieri care făceau parte din dispozitivul de însoțire.

Fostul vicepremier a cerut ca deplasarea să se facă cu viteză foarte mare, în condițiile în care afara ploua și era noapte, ceea ce a dus la producerea accidentului rutier în care și-a pierdut viața agentul de poliție Bogdan Gigină.

Pe 20 octombrie 2015, polițistul, în vârstă de 28 de ani, a pierdut controlul motocicletei și a căzut într-o groapă săpată în șosea pentru lucrări la rețeaua de gaze. Loviturile puternice suferite la cap i-au fost fatale.

La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină îl însoțea pe ministrul Gabriel Oprea spre casă.
În acest dosar, a mai fost trimis în judecată, tot pentru ucidere din culpă, și Petre Mazilu, administratorul firmei care nu ar fi semnalizat corespunzător săpăturile din șosea.

Dosarul a fost trimis inițial la Înalta Curte, apoi a fost mutat la Judecătoria Sectorului 1 și în cele din urmă a ajuns la Tribunalului București. După ce le-au cerut procurorilor să refacă ancheta, judecătorii au admis legalitatea rechizitoriului realizat de DNA.