Confidenţialitate

Încep testările pentru sistemul RO ALERT

De luni, încep testările pentru sistemul de alertă RO ALERT – prin care românii vor fi avertizați în situații de urgență majoră cum ar fi calamități naturale sau chiar un atac terorist.

Nu vom fi alertați, însă, înaintea unui cutremur pentru a nu se crea panică.

Doar unele telefoane au fost configurate automat pentru a primi mesajele, iar pentru cei care au telefoane Iphone, configurarea va fi posibila începând cu luna decembrie.

In rest, trebuie să verificați dacă telefonul dumneavoastră este compatibil cu sistemul Ro-Alert .

Cum puteți face asta?

Raed Arafat a subliniat că mesajele nu vor fi date des, ci doar în cazuri de maximă urgență pentru ca oamenii să nu fie deranjați de alerte și apoi să nu le mai ia în seamă când va fi cazul.

Alertele vor fi primite în funcție de zona în care vă aflați la momentul respectiv, chiar dacă locuiți în altă parte.

Toate telefoanele mobile compatibile cu tehnologia Cell Broadcast vor fi avertizate automat de fiecare dată când apare o situație de urgență.

Nu este necesară instalarea de aplicații pe telefoanele mobile, dar trebuie să verificati dacă telefonul dumneavoastră este compatibil cu sistemul Ro-Alert pe site-ul ro-alert.ro.

Doar unele telefoane au fost configurate automat pentru a primi mesajele, iar pentru cei care au telefoane Iphone, configurarea va fi posibilă începând cu luna decembrie.

Nu contează dacă aveți servicii de tip abonament sau prepay și nu se percep costuri sau taxe pentru recepționarea mesajelor RO-ALERT, veti primi mesajul oricum, chiar dacă telefonul e pe silent, alerta vă va atenționa sonor până când o veți citi.

În situația în care telefonul nu este pornit sau nu are semnal, nu pot fi primite alerte.

Cert e că mesaje de avertizare de cutremur nu vor fi date pentru a nu se crea panică.

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G.