Incendiu provocat de explozia unei butelii la Ambasada României în Irak

Un incendiu a izbucnit, duminică, în clădirea Ambasadei României din Bagdad, capitala Irakului.

O butelie a explodat în incintă.

Pompierii au intervenit la etajul al doilea al clădirii.

Cei aflați în ambasadă au fost evacuați.

Într-o intervenție la Realitatea TV, ministrul de Externe a declarat că un angajat am ambasadei a fost rănit ușor de suflul deflagrației.

“Incendiul s-a produs la 10 și 45 de minute, în dimineaţa aceasta. Noi am aflat imediat, evident, de la cei din misiune. A fost cauzat de explozia unei butelii, a fost un accident, mai degrabă casnic, deci nu vorbim de ceva mai grav de atât. Din nefericire, unul dintre colegi a fost rănit şi a primit îngrijiri medicale. Este în afara oricărui pericol. Noi am discutat cu dumnealui, am ţinut legătura. Acum s-a întors de la spital. Are mâinile bandajate pentru că arsurile au fost la mâini. Sunt răni uşoare. Dar chiar şi aşa, i-am rugat pe colegi să ţină în permanenţă legătura cu dumnealui, ca să ne asigurăm că starea de sănătate este în regulă”, a explicat Ramona Mănescu.

“În momentul acesta, anumite birouri au fost afectate şi datorită incendiului, dar şi datorită apei care acum a inundat încăperile. Va trebui să schimbăm locaţia. Noi aveam deja în vedere şi căutam o altă variantă, de ceva timp, pentru a muta ambasada. Probabil că, în momentul acesta, ne vom grăbi cu mutarea ambasadei, pentru că avem nevoie să soluţionăm şi pagubele sunt evidente”, a adăugat ministrul.

sursa foto: BasNews

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS