Confidenţialitate

UPDATE Incendiu la mandarda unui bloc din Craiova. O persoană a fost rănită. Zeci de locuințe au fost distruse | AUDIO

Zeci de locuințe au fost distruse în incendiul izbucnit joi dimineață în Craiova. Au fost afectate de flăcări, dar și de cantitatea mare de apă folosită pentru stingerea incendiului. Autoritățile promit să îi sprijine pe oamenii afectați.

Incendiul a afectat trei blocuri, cu un total de 184 de apartamente și garsoniere. 26 dintre locuințe erau la mansardele cuprinse de flăcări și au fost distruse integral. Însă, evaluarea pagubelor nu a fost încă demarată. Direcția de Asistență Socială Craiova a anunțat deja că are pregătite 80 de locuri de cazare pentru oamenii care au fost afectați de incendiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Aproape patru ore a durat intervenția pompierilor, care a fost una dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile. Mansardele erau construite din lemn. În urma incendiului, mai multe persoane au făcut atacuri de panică, iar un bărbat a fost dus la spital cu arsuri pe mâini. Focul a fost stins. Acum pompierii fac verificări în fiecare apartament pentru a se asigura că nu există niciun risc pentru oameni.

Știrea inițială

Desfășurare impresionantă de forțe pentru stingerea unui incendiu, la Craiova. Flăcările au cuprins mansardele a trei scări de bloc. Zeci de oameni au fost evacuați, iar o persoană a fost rănită.

De mai bine de două ore, pompierii craioveni încearcă să stingă focul care a pornit la mansarda de lemn a unui bloc din cartierul Craiovița Nouă. Flăcările s-au extins și la alte două scări de bloc. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj a trimis la fața locului 10 autospeciale cu apă și spumă și trei de intervenție la înălțime.

Un locatar a suferit arsuri la mâini și a fost dus la spital, iar o altă persoană a primit îngrijiri după ce a făcutun  atac de panică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Zeci de oameni așteaptă s-au autoevacuat. Unii dintre ei au devenit agresivi cu pompierii, cerandu-le să stingă focul mai repede.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Citește și: Patronii firmei care deținea stația GPL care a explodat la Crevedia, arestați. Decizia nu este definitivă | AUDIO