Confidenţialitate

Patronii firmei care deținea stația GPL care a explodat la Crevedia, arestați. Decizia nu este definitivă | AUDIO

Retinuți aseară de anchetatori, patronii firmei Flagas, firma care deține stația GPL de la Crevedia, au fot arestați. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată în recurs. Cei doi sunt cercetați pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a impus sechestru asigurător pe bunurile și conturile lor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În referatul înaintat instanței, procurorul de caz arată că – timp de cel puțin 3 ani – patronul statiei Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă – asociatul firmei Flagas – au promovat în cadrul societății o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL.

Toate acțiunile lor au avut ca principal obiectiv câștigul financiar, în ciuda faptului ca autoritățile au decis închiderea activității firmei.

Faptele lor au avut drept consecință decesul a 5 oameni și rănirea altor 54, distrugerea totală a 6 case și parțială a altor 77.

În plus, notează procurorul Marius Iacob, exploziile au distrus autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție dar și bunuri materiale ale localnicilor pe o rază de aproximativ 1 kilometru.

Parchetul a dispus sechestrul asigurător pentru citeva zeci de imobile care aparțin celor doi: în județele Botoșani, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Olt , Ilfov si l în București. De asemenea, au fost puse sub sectestru 15 conturi bancare ce le aparțin inculpaților.

Sursa colaj foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Cazul Crevedia. Avocatul patronilor stației GPL: Mâine la ora 08:00 vom veni din nou aici. Am aflat din presă că cei doi clienți ai mei au devenit inculpați | AUDIO