În tenisul profesionist ar putea apărea „regulamentul Şarapova”

Odată cu întoarcerea Mariei Şarapova, s-au reluat şi discuţiile privind atitudinea lipsită de fair-play în timpul meciurilor de tenis.

După ce rusoaica – beneficiară a unui wild-card la US Open, a învins-o încă din prima manşă pe Simona Halep, au apărut chiar cereri de schimbare a regulamentului.

Şarapova, renumită pentru comportamentul cu care îşi scoate din ritm şi îşi enervează adversarele, a stat mai multe de 10 minute la toaletă înaintea setului decisiv cu românca, fiind dezaprobată de public, dar nesancţionată şi de arbitru.

Unul dintre cei mai titraţi antrenori din istorie, Brad Gilbert, care i-a pregătit pe Andre Agassi, Andy Roddick sau Andy Murray, crede că ar fi nevoie de o regulă clară şi de sancţiuni.

El a scris pe contul personal de Twitter că pauzele ar trebui limitate la maximum 5 minute, iar la fiecare 30 de secunde de întârziere, jucătorul să piardă un punct.

Maria Şarapova a mai fost sancţionată în carieră pentru ţipetele ei prea intense din timpul meciurilor, care deranjează inclusiv publicul, dar şi fiindcă “trage de timp” între servicii, deconcentrând adversarele.

Rusoaica a fost suspendată pentru dopaj anul trecut şi a revenit abia în această primăvară, primind invitaţii la mai multe turnee mari, pentru a se relansa în circuitul profesionist feminin.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS