Confidenţialitate

În scandalul podului prăbușit, Ionel Arsene se autosuspendă de la șefia PSD Neamț

Președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene s-a autosuspendat, joi, din funcţia de preşedinte al filialei PSD în urma prăbușirii poduluu rutier de la Luţca.

Aflată în administrarea CJ Neamț, lucrarea de infrastructură a cedat la câteva luni după reabilitare.

La solicitarea Agerpres, Ionel Arsene a confirmat autosuspendarea.

Interimatul va fi asigurat de preşedintele executiv Daniel Harpa.

Zilele trecute, președintele PSD îi sugera lui Ionel Arsene să facă un pas în spate.

N”u ştiu cui să-i cer mai repede explicaţii… constructorului, preşedintelui Consiliului Judeţean, ISC, Ministerului Dezvoltării… Părerea mea e că ancheta trebuie să se desfăşoare rapid. Am înţeles că există o solicitare, am vorbit cu [ministrul – n. red] Sorin Grindeanu, ca şi la nivelul CNAIR să se facă o expertiză rapidă. Am văzut implicarea prim-ministrului. Din punct de vedere politic, am vorbit cu dl. Arsene… Consiliul Judeţean este beneficiarul, dar nu cel care urmăreşte fazele de proiectare sau expertize. Eu cred că dl. Arsene are maturitatea politică – eu ştiu că e un bun coleg – şi pe perioada anchetei cred că o suspendare din funcţia de preşedinte PSD Neamţ ar detensiona acest moment, până vor veni rezultatele anchetei”, a spus Marcel Ciolacu.

În urmă cu o săptămână, podul de la Luţca, reabilitat cu peste 7 milioane lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, s-a prăbuşit în timp ce pe el rulau un autocamion şi o autoutilitară.

Un sofer a fost rănit în urma incidentului.

Traficul rutier în zonă a fost deviat pe alte rute, urmând ca Armata să realizeze un pod de pontoane până la construcţia unui pod nou.

DNA a deschis un dosar penal in rem ca urmare a acestui incident.

De asemenea, IPJ Neamţ are în lucru două dosare penale, unul pentru vătămare corporală din culpă, iar altul pentru abuz în serviciu.