Confidenţialitate

În România, peste 115.000 de oameni vor plasați în carantină de sărbători, anunță ministrul de Interne | AUDIO

Numărul persoanelor plasate în carantină, în perioada următoare, în România, va depăși 115.000 de oameni, spune ministrul de Interne, Lucian Bode.

Într-o videoconferință cu prefecții, ministrul a spus că, în ultima săptămână, între 11 și 18% dintre cei care au venit în România au fost plasați în carantină:

„Observăm că media zilnică a persoanelor carantinate, venite din afara țării, este de aproximativ 14% din numărul total al celor care au intrat în țară în ultimele 7 zile. Să nu uităm că la acestea se adaugă deja persoane carantinate la nivel național, ceea ce ridică numărul total, doar în momentul de față, la peste 100.000 de persoane care intră în aria de verificare a structurilor MAI. Estimăm că numărul celor carantinați la nivel național va depăși 115.000 de persoane.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul de Interne le-a cerut angajaților din subordine să verifice persoanele aflate în carantină și să nu ezite să dea sancțiuni, dacă nu se respectă regulile sanitare.

„Vă cer tuturor o mai bună mobilizare în realizarea verificărilor persoanelor carantinate. Acolo unde constatați abateri de la lege, vă solicit să luați cu mai mare fermitate măsurile care se impun.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Începând din 20 decembrie, carantina este obligatorie pentru toți cei care intră în România și nu sunt vaccinați, nu au trecut prin boală și nici nu au un test negativ pentru coronavirus.

Pentru cei care vin din țări aflate în afara Uniunii Europene, certificatul verde nu este suficient, este nevoie și de prezentarea unui test PCR.

De asemenea, a devenit obligatoriu formularul de localizare a pasagerilor ce trebuie completat cu informații personale și datele de contact, inclusiv adresa, fie înainte de intrarea în țară, fie în cel mult 24 de ore de la sosirea în România.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea