Confidenţialitate

În jur de 2.000 de refugiați ucraineni vor putea fi cazați la Romexpo. Primăria Capitalei va suporta cheltuielile

Autoritățile se pregătesc să cazeze refugiați ucraineni și la Romexpo. Consiliul General al Municipiului București a aprobat un protocol de colaborare prin care 2.000 de paturi vor fi amenajate în incinta pavilionului expozițional din Capitală.

Potrivit protocolului de colaborare între Primăria Capitalei și ROMEXPO, autoritățile vor să asigure cazare a aproximativ 2.000 de refugiați proveniți din Ucraina într-un spațiu oferit de centrul din București.

Pe lângă cele 2.000 de paturi de campanie, ce vor fi puse la dispoziție de către Direcția Generală pentru Situații de Urgență, actul care urmează să reglementeze colaborarea mai prevede și instalarea a 200 de mese și 1.500 de scaune, asigurate gratuit de către ROMEXPO.

Primăria Capitalei ar urma să suporte din bugetul local facturile la utilități, pază și curățenie și va asigura amenajarea și dotările necesare pentru cazarea refugiaților.

Timp de o lună, aici ar urma să fie cazați refugiați fugiți din calea războiului din Ucraina. Dacă situația o va cere, spațiul poate găzdui mai multă vreme refugiați.

Protocolul dintre Primăria București și ROMEXPO a fost aprobat de Consiliul general al Capitai în ședința de marți, iar pregătirea spațiului ar urma să înceapă imediat.

Citește și: Reportaj: Refugiații ucraineni din Gara de Nord. Împărțiți pe culori, au fugit din calea războiului cu speranța că se vor întoarce acasă | AUDIO

Citește și: Război în Ucraina, ziua 13: Portul Odessa, bombardat în zori. Un general rus, “ucis” în apropiere de Harkov | LIVE TEXT