Confidenţialitate

În București, se va învăta, cel mai probabil, conform scenariului galben | AUDIO

În București, se va învăta, cel mai probabil, conform scenariului galben, declară surse din cadrul Inspectoratului Școlar al Capitalei pentru Europa FM.

Însă, președintele Federației Asociațiilor de Părinți atrage atenția că un sfert dintre mamele și tații din țară nu își vor trimite deloc copiii la școală.

Scenariul 2 presupune prezenta la școală doar a elevilor din clasele a V-a, a VIII-a și a XII-a și în unele cazuri, a celor din primul ciclu, cel primar.

Astăzi este ultima zi în care directorii școlilor din România mai pot trimite Ministerului Educației chestionarele cu resursele pe care le au la dispoziție și scenariul pentru care optează.

Deși Ministerul Educației nu a anunțat deciziile luate de directorii de școli, cel puțin în capitală, scenariul galben nu este preferat doar din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID 19, ci și pentru că nu există suficiente resurse materiale și umane.

Mihaela Ștefan este manager în cadrul Inspectoratului Școlar al Sectorului 3, cel mai mare din București, unde funcționează cea mai mare școală din România, 195. Aici sunt înscriși peste 2.500 de elevi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Problema majoră o reprezintă lipsa dotărilor nu doar la țară, dar și în orașe precum Capitala. În sectorul 3, o treime dintre elevi nu au internet acasă, mai spune Mihaela Ștefan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, reclamă că Ministerul Educației și cel al Sănătății nu au trimis nici până acum către școli normele sanitare pe care trebuie să le respecte în fiecare scenariu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, sute de mii de elevi nu au tablete sau laptopuri. Nici acum, licitațiile pentru achizițiile de dispozitive nu s-au terminat.

Cum sunt calculate cifrele pentru cele trei scenarii

Scenariile prezentate de Klaus Iohannis: