Confidenţialitate

Impozitarea bonurilor de masă și a tichetelor de vacanță prin cota către Asigurările de Sănătate provoacă dispute | AUDIO

Sindicatele au cerut Guvernului să renunțe la o asemenea măsură. Au explicat că, de fapt, Cabinetul Ciolacu, cu o mână dă și cu alta ia: în timp ce anunță creșterea valorii tichetelor de masă, impune și o nouă taxă pe acest beneficiu. Acum guvernanții susțin că vor corecta situația.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Contribuția la Sănătate pentru tichetele de masă și pentru tichetele de vacanță ar veni în plus față de impozitul pe venit deja aplicat acesto vouchere. Șeful PNL spune că s-ar găsi o soluție pentru ca salariații să nu primească, de fapt, mai puțin.

Nicolae Ciucă, în dialog cu jurnaliștii: „Creșterea salariului minim să fie direct proporțională cu această plată a taxei pentru Sănătate”

Jurnalist: Cât ar ajuta, pentru că se mărește pe de-o parte valoarea bonurilor; pe de altă parte, ar rămâne cu niște bani în minus după această măsură.

Nicolae Ciucă: „Este o măsură pe care am discutat-o și la care se va veni cu o decizie în sensul în care să facem în așa fel încât oamenii să nu piardă din venituri. Motiv pentru care creșterea salariului minim să fie direct proporțională cu această plată a taxei pentru Sănătate”.

Avertismentul transmis de sindicatele din confederația CNSRL Frăția

Sindicatele reunite în confederația CNSRL Frăția au transmis o scrisoare premierului și miniștrilor Finanțelor și Muncii în care au arătat că se va aduce atingere veniturilor angajaților, câtă vreme mulți își asigură masa zilnică în timpul programului de lucru prin aceste tichete.

A fost subliniat și faptul că, prin supraimpozitarea tichetelor vor fi descurajați și patronii din mediul privat să le mai acorde angajaților.

Valoarea tichetelor de masă a crescut de la 1 august la 35 de lei pentru un bon. Va ajunge la 40 de lei tichetul de la 1 ianuarie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Economiei, despre decizia Damen: Suntem în contact cu CE și cu OCDE pentru a putea reintroduce în lege excepția privind guvernanța corporativă | AUDIO