Confidenţialitate

Ministrul Economiei, despre decizia Damen: Suntem în contact cu CE și cu OCDE pentru a putea reintroduce în lege excepția privind guvernanța corporativă | AUDIO

Ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea, a declarat că nu înţelege decizia Damen de a anula asocierea cu statul român privind Şantierul Mangalia. Din punctual său de vedere, Damen nu ar fi într-o poziţie în care ar avea vreun drept atins.

În plus – spune ministrul – Guvernul României face demersuri pe lângă Comisia Europeană şi OCDE pentru a putea reintroduce în lege – așa cum cere DAMEN – excepţia privind guvernanţa corporativă.

Ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea: „Personal, nu înțeleg de ce această decizie de azi”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Din punctul nostru de vedere, Damen nu este într-o poziție în care ar avea vreunul dintre drepturi atinse de orice fel pentru că există o clauză tranzitorie în lege.

De aceea, personal, nu înțeleg de ce această decizie de azi pentru că le-am comunicat deja că am informat și suntem în contact atât cu Comisia Europeană, cât și cu OCDE pentru a putea reintroduce această excepție pentru că este un caz unic în România în această formulă de a lucra într-un sistem dual. Facem eforturi în continuare, suntem în dialog”, a spus Ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea.

Ministrul Oprea a precizat că s-a constituit imediat un grup de lucru, atât la nivelul Ministerului, cât şi la nivelul Guvernului, pentru a avea o soluţie bună, corectă, astfel încât să se poată continua această colaborare.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

Citește și: Compania Damen iese din administrarea Șantierului Naval Mangalia