Import de deșeuri ilegale, descoperit la Constanța

Import de sute de tone de deșeuri ilegale, din Anglia, descoperit de politia de frontieră în portul Constanța Sud Agigea.

Transportul figura in documente ca obiecte de uz casnic dar de fapt erau gunoaie, spun anchetatorii. Marfa era tratata chimic cu substanțe toxice periculoase.

Doi români, din București, și un cetățean englez sunt cercetați penal pentru import ilegal de deșeuri în România, după ce în 17 containere, aduse cu vaporul din Anglia, au fost găsite obiecte casnice uzate, dezmembrate, care figurau ca marfa second hand, fiind de fapt deșeuri inutilizabile. Polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă au fost cei care au reușit să identifice firma din București care efectua aceste activități de import ilegal de deșeuri.

Marfa era adusă cu nave portcontainer în portul Constanța Sud Agigea. Primul container a fost descoperit la Bucuresti, unde s-au efectuat mai multe percheziții. S-au descoperit, astfel, hale uriașe, in care marfa importată era sortată de muncitori, pentru a fi, ulterior, vândută în România, la second hand.

Apoi, în portul Constanța Sud Agigea au fost controlate, în prezența specialisitilor de la Garda de Mediu, ANPC și DSP, 16 containere cu aceeași încărcătură de deșeuri, descărcate de pe nava sosită din Marea Britanie.

Potrivit anchetatorilor, marfa era tratată chimic cu substanțe toxice. Prin decizia Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, cele 16 containere cu obiecte considerate gunoaie vor fi încărcate pe nava care le-a adus și returnate, vineri după amiază, expeditorului din Anglia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS