Confidenţialitate

Imediat după lansare, s-a blocat platforma pentru testarea gratuită a personalului didactic și a celui auxiliar din unitățile de învățământ din București

Primăria Municipiului București a anunțat că la ora 15.00 se va deschide aplicația online (https://testamcovid.assmb.ro) pentru înscrierea în proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”. Doar că imediat cum a anunțat noua platformă pentru testarea gratuită a personalului didactic și a celui auxiliar din unitățile de învățământ din București, aceasta s-a blocat.

Vizitatorii adresei testamcovid.assmb.ro sunt întâmpinați la această oră de o eroare 404.

Imediat după lansare, s-a blocat platforma pentru  testarea gratuită a personalului didactic și a celui auxiliar din unitățile de învățământ din București

După o pauză de funcționare de câteva minute, site-ul a redevenit activ, având însă linkuri greșite, cum ar fi de exemplu cel adăugat pe logo-ul ASSMB care trimite în teorie către prima pagină, dar în realitate către o adresă greșită.

Personalul didactic și auxiliar din Capitală, care dorește să beneficieze de testarea gratuită RT-PCR, se poate înscrie pe site-ul www.assmb.ro, la secțiunea dedicată proiectului, urmând pașii indicați în aplicația de înscriere.

După finalizarea înscrierii, Unitatea de implementare a proiectului, din cadrul ASSMB, va face programarea beneficiarilor la unitățile medicale de specialitate afiliate proiectului, în limita capacității de testare comunicată zilnic de acestea.

Recoltarea pentru testul RT-PCR constă în prelevarea de exsudat nazofaringian si faringian.

Pentru a fi eligibilă în vederea testării RT-PCR în cadrul proiectului, o persoană nu trebuie să se afle în categoriile definițiilor de caz COVID-19, astfel cum sunt ele stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea la INSP și la direcțiile de sănătate publică, urmând a fi urmată procedura stabilită legal pentru astfel de cazuri. În situația în care rezultatul testului este incert, retestarea se va face în mod gratuit de către unitatea medicală afiliată.