Imediat după lansare, s-a blocat platforma pentru testarea gratuită a personalului didactic și a celui auxiliar din unitățile de învățământ din București

Primăria Municipiului București a anunțat că la ora 15.00 se va deschide aplicația online (https://testamcovid.assmb.ro) pentru înscrierea în proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”. Doar că imediat cum a anunțat noua platformă pentru testarea gratuită a personalului didactic și a celui auxiliar din unitățile de învățământ din București, aceasta s-a blocat.

Vizitatorii adresei testamcovid.assmb.ro sunt întâmpinați la această oră de o eroare 404.

Imediat după lansare, s-a blocat platforma pentru  testarea gratuită a personalului didactic și a celui auxiliar din unitățile de învățământ din București

După o pauză de funcționare de câteva minute, site-ul a redevenit activ, având însă linkuri greșite, cum ar fi de exemplu cel adăugat pe logo-ul ASSMB care trimite în teorie către prima pagină, dar în realitate către o adresă greșită.

Personalul didactic și auxiliar din Capitală, care dorește să beneficieze de testarea gratuită RT-PCR, se poate înscrie pe site-ul www.assmb.ro, la secțiunea dedicată proiectului, urmând pașii indicați în aplicația de înscriere.

După finalizarea înscrierii, Unitatea de implementare a proiectului, din cadrul ASSMB, va face programarea beneficiarilor la unitățile medicale de specialitate afiliate proiectului, în limita capacității de testare comunicată zilnic de acestea.

Recoltarea pentru testul RT-PCR constă în prelevarea de exsudat nazofaringian si faringian.

Pentru a fi eligibilă în vederea testării RT-PCR în cadrul proiectului, o persoană nu trebuie să se afle în categoriile definițiilor de caz COVID-19, astfel cum sunt ele stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea la INSP și la direcțiile de sănătate publică, urmând a fi urmată procedura stabilită legal pentru astfel de cazuri. În situația în care rezultatul testului este incert, retestarea se va face în mod gratuit de către unitatea medicală afiliată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS