Confidenţialitate

Imagini cu operațiunea de aducere în țară cu avionul a primilor români de pe nava de croazieră Diamond Princess

Primii români de pe nava de croazieră Diamond Princess au ajuns în ţară, în această dimineață. MApN a pus la dispoziția presei imagini cu operațiunea de aducere în țară cu avionul a primilor români de pe nava de croazieră Diamond Princess.

Secretarul de stat Raed Arafat spune că starea de sănătate a românilor este bună și NU prezintă semnele infectării cu virusul COVID-19. Ei vor rămâne totuşi în carantină 14 zile.

La bordul vasului de croazieră din Japonia erau în total 17 români – dintre care doi sunt infectați cu noul coronavirus. Ei sunt în stare bună într-un spital din Tokio.

În total virusul a fost confirmat la aproximativ 600 din cei 3.700 de oameni de pe navă.

Într-un comunicat transmis Europa FM, Ministerul Sănătății precizează că va transmite informări privind starea de sănătate a românilor care au revenit sâmbătă de pe nava de croazieră Diamond Princess.

”În această dimineață, un număr de 6 cetățeni români aflați pe nava de croazieră Diamond Princess au fost aduși în țară, după ce și-au exprimat dorința să fie evacuați.

Repatrierea acestora s-a efectuat prin intermediul unui zbor medical organizat în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Toți cei 6 cetățeni (2 pasageri și 4 membri ai echipajului) au fost examinați medical înainte de îmbarcare, testați pentru noul coronavirus (COVID-19), testele fiind negative.

În România, conform procedurilor, cele 6 persoane vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare. Ministerul Sănătății va informa cu privire la starea lor de sănătate”.

Primul deces al unui european, în Europa

În această noapte, autoritățile au confirmat decesul primului european din cauza coronavirusului, în Italia.

Coronavirusul (COVID-19) a contaminat deja peste 75.500 de oameni în China și 1.150 în alte 26 de țări. Noul coronavirus a ucis peste 2.200 de oameni în China și alți 8 în restul lumii, potrivit OMS.

„Deși numărul total de cazuri din afara Chinei rămâne relativ redus, suntem preocupați de numărul de cazuri fără legătură epidemiologică clară, cum ar fi antecedentele de călătorie sau contactele cu un caz confirmat”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății ,într-o conferință de presă.