Cei doi români infectați cu noul coronavirus, internați la Tokyo

Autoritățile de la București sunt informate – în permanență – despre starea celor doi români infectați cu noul coronavirus pe vasul de croazieră aflat în portul japonez Yokohama. Cei doi primesc tratament într-un spital din Tokyo.

Uniunea Europeană co-finanţează repatrierea cetăţenilor săi de pe nava „Diamond Princess”.

Experţii internaţionali consideră că decizia Japoniei de a-i lăsa liberi pe pasagerii de Diamond Princess, pentru care testele la coronavirus au ieșit negative, reprezintă „un risc continuu”. Cu toții vor intra într-o nouă perioadă de carantină.

Uniunea Europeană a anunțat că îi va repatria pe cetățenii comunitari în zilele următoare, prin mecanismul de protecție civilă.

În China, au fost confirmate peste 2.000 de decese și 70.000 de îmbolnăviri. Întrucât școlile sunt închise pe perioadă nedeterminat, cursurile sunt transmise de televiziunea de stat sau online.

Proiectul este susţinut de cei trei mari furnizori de internet din China. 600.000 de profesori s-au înregistrat pentru predarea lecţiilor.

Administrația de la Washington este revoltată după ce regimul chinez a revocat acreditările a trei reporteri ai cotidianului Wall Street Journal. Beijingul denunță un editorial rasist publicat în paginile ziarului. Articolul sugera că epidemia de coronavirus scoate la iveală probleme profunde ale statului asiatic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS