Confidenţialitate

Ilfov: Balotești, Mogoșoaia, Snagov și Ștefăneștii de Jos, în carantină

Localitățile ilfovene Balotești, Mogoșoaia, Snagov și Ștefăneștii de Jos au fost închise, de miercuri seară, pentru două săptămâni.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat deciziile într-o ședință extraordinară.

Județul Ilfov a ajuns la o incidență de peste 7,8 cazuri la mia de locuitori.

Numărul localităților ilfovene închise a ajuns la 22.

La momentul actual, Capitala și 10 judeţe figurează ca zone roşii, cu mai mult de 3 infecții la mia de locuitori.

Doar 5 judeţe mai sunt zone verzi, cu o rată de până la 1,5 la mie.

La București, întârzie înăsprirea restricțiilor. Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă este programată joi. Fără să mai aștepte o decizie la nivel de Capitală, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat că limitează, până pe 11 aprilie, programul de funcţionare al mall-urilor, magazinelor, hipermarketurilor şi service-urilor auto. În replică, prefectul Bucureștiului a spus că verifică legalitatea deciziei. Alin Stoica așteaptă, totodată, de la guvern noi reguli pentru gestionarea crizei sanitare.

Șeful statului consideră că în Bucureşti sunt necesare restricţii suplimentare, care să limiteze aglomerările. Klaus Iohannis nu crede, însă, că o carantinare a orașului ar fi, în această etapă, cea mai bună soluție.

Președintele insistă pe “respectarea restricțiilor și accelerarea campaniei de vaccinare” în lupta cu al treilea val al pandemiei de coronavirus. Klaus Iohannis s-a declarat îngrijorat de actuala situație epidemiologică.