Confidenţialitate

Președintele Iohannis: Nu cred că, în această etapă, carantinarea este o soluție pentru București

Șeful statului insistă pe “respectarea restricțiilor și accelerarea campaniei de vaccinare” în lupta cu al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis s-a declarat îngrijorat de actuala situație epidemiologică.

Referindu-se la situația Capitalei, unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, președintele este de părere că se impun restricții suplimentare, pentru a elimina aglomerările de persoane.

În opinia sa, carantinarea orașului nu este, la momentul actual, o soluție.

”Cred că, pentru București, e nevoie să se ia măsuri suplimentare (…) Restricții sunt necesare unde se formează aglomerații și probabil e nevoie să le reducem, în special în weekend. Probabil, vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine, mall-uri”, a precizat președintele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență trebuie să adopte și să anunțe,
până joi cel târziu, noi restricții de circulație și securitate sanitară pentru localitățile în care s-a depășit pragul de 6 cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Printre măsurile care ar putea fi luate se numără interzicerea circulației cu excepția urgențelor seara, mai devreme de ora 22.00, așa cum este în prezent.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență nu este deocamdată convocat au precizat pentru Europa FM, două surse guvernamentale, însă membrii forului analizează propunerile primite de la experții în sănătate.

Marți, la Ministerul Sănătății a avut loc o ședință a Comitetului științific ce a formulat un set de propuneri de restricții suplimentare pe care l-a înaintat CNSU.

Aseară, DSP București a precizat pentru Digi 24, că printre restricțiile propuse a fi decise pentru Capitală se află:

  • Obligativitatea instituțiilor și autorităților publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic și de a asigura programul decalat al angajaților
  • Închiderea grădinițelor și a școlilor pentru elevii din învățământul primar și trecerea din nou în online
  • Interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise cum ar fi afterschool și închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri
  • Interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori
  • Posibil reducerea programului magazinelor