Confidenţialitate

Primăria Sectorului 5 reduce programul mall-urilor și al teraselor. Prefectul Capitalei: Nu va lua fiecare sector decizii separate

Pentru a limita răspândirea COVID-19 și pentru a preveni impunerea carantinei totale în Capitală, Primăria Sectorului 5 reduce programul mall-urilor, al magazinelor și al teraselor.

Modificările vor intra în vigoare joi și vor fi valabile până în 11 aprilie.

De luni pina vineri, mall-urile, hypermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00. Iar sâmbăta și duminica se vor închide la ora 15.00.

Programul farmaciilor nu va fi afectat. Piețele, însă, vor avea program modificat, până la ora 17.00 în cursul săptămânii și până la ora 15.00 în weekend.

Locurile de joacă vor rămâne deschise până la ora 19.00. Poliția Locală a Sectorului 5 va face verificări iar firmelor care nu respectă aceste norme li se va suspenda autorizația de funcționare.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că nu este în atribuțiile primarului de sector să ia asemenea decizii, mai ales când sunt asteptate decizii unitare, de la Guvern, Comitetul Național și cel Municipal pentru Situații de Urgență:

„Din punct de vedere decizional, astfel de lucruri se pot lua în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, dar nu am văzut o astfel de decizie, ci am văzut o decizie a primarului și urmează să verificăm legalitatea ei. Pe lângă lucrul ăsta, cred că poate să inducă confuzie faptul că urmează să fi luate niște măsuri la nivel guvernamental, pe care noi le vom aplica în mod unitar pe București sau pe o arie mai extinsă, pe București-Ilfov. Din câte știu eu, nu are cum să schimbe Primăria Sectorului 5, nu va lua fiecare sector decizii separate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.