Confidenţialitate

IGSU: Peste 800 de pompieri militari, pregătiţi să intervină în judeţele vizate de atenţionări meteo

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că peste 800 de pompieri militari cu 340 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale în judeţele vizate de ninsorile prognozate pentru perioada următoare.

Conform atenţionării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de joi, ora 18.00, până vineri, ora 17.00, în judeţele Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Harghita, Maramureş şi Mureş, precum şi în anumite zone din judeţele Neamţ şi Satu Mare, vor predomina ninsorile, iar vântul se va intensifica, ajungând pe crestele montante la 70 km/h.

În funcţie de evoluţia vremii şi a situaţiei din teren, echipajele IGSU pot fi suplimentate cu personal şi mijloace de la alte inspectorate care nu se află sub incidenţa atenţionărilor, potrivit unui comunicat.

Autorităţilr publice din zonele posibil a fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase au fost înştiinţate pentru activarea, la nevoie, a centrelor judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, care au în componenţă reprezentanţi ai tuturor structurilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.

IGSU recomandă cetăţenilor să urmărească permanent atenţionările transmise de autorităţi, să se informeze asupra stării drumurilor şi să îşi echipeze autoturismele pentru circulaţia în regim de iarnă.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.