Confidenţialitate

ÎCCJ respinge propunerea de arestare preventivă în dosarul şpăgilor din Banat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a celor opt persoane reţinute în dosarul de corupţie de la vama Nădlac II.

Este vorba despre cinci angajaţi ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, directorul general al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, şeful Agenţiei de Control şi Încasare Nădlac II şi fosta şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Trei dintre inculpaţi au fost insa plasaţi sub control judiciar. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de DNA, a spus avocatul Gheorghe Bârsan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest dosar mai sunt cercetaţi penal parlamentarii PSD Florin Tripa, Ioan Narcis Chisăliţă si Dorel Căprar, ultimul fiind si preşedintele PSD Arad.

Procurorii DNA au vizat “protecţia” oferită de persoanele cu funcţii de conducere controlorilor de trafic, la locul de muncă, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 100 – 500 euro lunar.

Anchetatorii cerceteaza si modalitatea în care se făceau angajările în structurile locale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, respectiv pe linie de partid şi cu remiterea unor sume de bani.