Confidenţialitate

Ibrahimovic se desparte de PSG cu încă un record

Starul suedez Zlatan Ibrahimovic a reuşit o dublă în ultima etapă a campionatul Franţei şi a doborât recordul din Ligue 1 de goluri înscrise într-un sezon.

Cu titlul demult asigurat, Paris St. Germain s-a impus 4-0 în faţa lui Nantes. În minutul 10 meciul a fost întrerupt pentru cîteva momente iar Ibrahimovic a fost aplaudat la scenă deschisă de cei 70.000 de spectatori prezenţi la ultimul său meci pe Parc des Princes.

Atacantul de 34 de ani, care înaintea partidei scria pe Facebook:  „am venit că un rege şi plec ca o legendă”, a deschis scorul în minutul 17. El a înscris spectaculos, cu pieptul, şi a închis apoi tabela pe final. Cu cele două reuşite, Ibrahimovic a ajuns la un total de 38 în acest sezon şi a depăşit astfel recordul stabilit de Carlos Bianchi în sezonul 1977-1978.

Cu 154 de goluri înscrise în 178 de partide, Ibrahimovic este cel mai bun marcator din istoria lui PSG, alături de care a câştigat patru titluri, o Cupă a Franţei, trei Cupe ale Ligii şi trei Supercupe.

Zlatan Ibrahimovic nu a dezvăluit deocamdată care va fi următoarea sa destinaţie, presă internaţională vehiculând cel mai des varianta unei reveniri la AC Milan.