Iași: Mai mulți medici de familie susțin că au rămas fără vaccin hexavalent

Mai mulți medici de familie din județul Iași susțin că li s-au epuizat stocurile de vaccin hexavalent, motiv pentru care sunt copii care au rămas neimunizați.

Serul trebuie administrat bebelușilor la două, patru şi unsprezece luni.

Direcția de Sănătate Publică Iași spune că Ministerul Sănătății a fost informat despre acest lucru.

Părinţii vin şi întreabă, dar noi nu avem ce să facem. Nu mai avem acest vaccin de vreo două luni. Copiii pe care trebuie să-i vaccinăm, conform schemei naţionale, vor fi vaccinaţi la o dată ulterioară. După ce primim vaccinul, îi vom anunţa pe părinţi şi vom face programările”, a spus un medic de familie ieşean.

Aceasta este pentru a doua oară în ultima jumătate de an când vaccinul hexavalent lipseşte din cabinetele medicilor de familie.

În perioada următoare se așteaptă refacerea stocurilor, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Marius Voicescu.

Direcţia a epuizat stocul de vaccin hexavalent. Criza este la nivel naţional, nu doar în judeţul Iaşi. Am anunţat lipsa vaccinului la Ministerul Sănătăţii şi aşteptăm să ni se refacă stocurile”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății – Oana Grigore – a declarat, pentru Europa FM,  că 100 de mii de doze de vaccin hexavalent vor ajunge în România la sfârșitul acestei luni.

Acest tip de vaccin se administrează  bebeluşilor împotriva difteriei, meningitei, poliomelitei, tetanosului şi tusei convulsive – nu se mai găsește în unele cabinete.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS