Confidenţialitate

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este gata – GALERIE FOTO

În acest an, lucrările la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, cu tema ”Cinema on ice”, au fost terminate în trei săptămâni. Înainte să fie gata, hotelul a fost rezervat în totalitate atât de Crăciun, cât şi de Revelion, scrie News.ro.

“Magia cinematografiei urcă pe cele mai înalte culmi! În 2016, la 2000 de metri altitudine, filmele care au făcut istorie vor prinde din nou viață… în gheață!”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a hotelului.

Constructorul a anunţat, marţi, că Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este gata.

”Construcţia, situată la 2.034 de metri altitudine, este gata să primească primii oaspeţi. În acest sezon îi vom surprinde pe clienţii noştri cu o temă atractivă şi îndrăzneaţă. «Cinema on ice» readuce în prim plan filmele care au făcut istorie.

În camerele din gheaţă şi-au făcut loc, printre alte personaje de film, King Kong, Gladiatorul, Mihai Viteazul, căpitanul Anton Lupan şi sângerosul Dracula”, scrie într-un comunicat publicat marţi de către constructor.

Hotelul a fost ridicat în acest an în trei săptămâni, în condiţii meteorologice dificile: temperaturi sub zero grade şi vânt de peste o sută de kilometri la oră.

Materia primă folosită pentru construirea hotelului a fost gheaţa din Lacul Bâlea.

Pentru ca hotelul să nu se topească, blocurile de gheaţă trebuie să fie cât mai mari.

De obicei, bucăţile de gheaţă au o grosime de 60-70 de centimetri, lungimea de un metru, iar lăţimea de jumătate de metru. Fiecare bloc de gheaţă cântăreşte între 50 şi 70 de kilograme, acestea fiind montate şi fixate cu apă şi zăpadă.

Pentru al şaptelea an consecutiv, hotelul a fost realizat de Varga Atilla, care are o experienţă de 15 ani în domeniu, însă la Bâlea a lucrat pentru prima dată cu gheaţă. Alături de acesta au lucrat 25 de meseriaşi din localitatea Aluniş, judeţul Mureş, în timp ce sculpturile realizate în toate încăperile, precum şi mesele şi scaunele din incintă au fost realizate de artisul sibian Dumitru Moscu.

Foto: Hotel Of Ice Romania/Facebook