Confidenţialitate

Hotelierii nu vor condiționa turiștii să fie vaccinați, spune directorul Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa | AUDIO

Turiștii care vor merge pe litoral în această vară nu vor fi condiționați de vaccinare, spune în emisiunea Desteptarea la  Europa FM, Anca Nedea, director al Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa:

„Vreau să asigur clienții și turiștii că, indiferent de faptul că statul va veni, poate, să spună <<numai dacă aveți clienți vaccinați 100% puteți opera 100%>>, cred că doar ca excepție pentru proprietățile mici se va întâmpla ca cineva să zică <<nu vă primesc ca turist dacă nu sunteți vaccinat>>. Bineînțeles că e dreptul fiecărui agent economic, dar eu vă spun ca tendință, pe litoral, în organizațiile patronale, din ce am discutat, nu vom impune o asemenea limitare. Noi suntem aici să servim turiști.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, vaccinarea împotriva Covid a depășit, joi, pragul de 100.000 de doze administrate în 24 de ore.

În aceste condiții, Comitetul pentru revenirea la normalitate va relaxa o parte dintre restricții, iar noile măsuri vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, face parte din acest comitet:

„Este momentul să propunem, începând cu 1 iunie, ca masca să nu mai fie obligatorie pe plajă sau în stațiunile montane, cum spuneam, pe plajă și în vârful muntelui este anormal să porți mască, dar în același timp, să respectăm distanțarea. Deasemenea, la bazinele de înot să nu mai fie obligatoriu purtarea măștii, sunt câteva propuneri de bun simț. Nu există pe agenda discuțiilor de azi o propunere legată de intervalul orar.”