Confidenţialitate

Hotelierii bulgari se pregătesc pentru turiști străini, de Paște. Cer ca statul să plătească testele PCR pentru vizitatori

Patronii de hoteluri din Bulgaria cer guvernului să ia măsuri suplimentare înainte de începerea sezonului estival, la 1 mai, pentru a atrage turiști.

Hotelierii bulgari vor să se creeze coridoare verzi pentru turiștii care au fost vaccinați, au avut coronavirus și au anticorpi, ori prezintă un test PCR negativ.

Cei care nu sunt imunizați ar trebui să primească banii înapoi pe testele PCR de la statul bulgar, mai spun hotelierii bulgari care se bazează mult pe oaspeții din străinătate, în vacanța de Paște.

Reprezentatul hotelierilor bulgari a vorbit la postul public de radio din Sofia și a subliniat ca măsurile să fie implementate la finalul lunii aprilie, pentru că sezonul estival începe la 1 mai.

20% dintre rezervările in statiunile de la Marea Neagră sunt ale turiștilor români, dar există constant multe anulări, deoarece costul unui test PCR e foarte ridicat. De aceea hotelierii insistă ca statul să suporte aceste costuri în cazul turistilor străini nevaccinați.

În statiunile bulgare se mențin normele privind distanțarea. În zonele de plajă gratuite la fiecare 20 de metri pătrați au voie 2 persoane sau toți membrii unei familii.

În zonele cu plată, la fiecare 20 de metri pătrați este permisă amplasarea unei umbrele, adică la o distanță de minimum 4,5 metri, o umbrelă putând fi folosită de cel mult două persoane sau de o familie.