Confidenţialitate

Hiturile anilor 90: Guns N’Roses – November rain – VIDEO

Guns N’ Roses, formația americană de hard rock formată în Los Angeles,în 1985, a reuşit să ofere una dintre cele mai memorabile piese ale anilor 90. Versiunea originală a cântecului “November rain” era lungă cam cât anii `90 la un loc.

Piesa avea iniţial 25 de minute, dar a fost editată până la “numai” 8 minute şi 59 de secunde.

Chitaristul Slash s-a întrecut pe sine cu cele 2 solo-uri de chitară, Axl Rose avea piesa în minte încă din 1983 dar “nu ştia ce să facă cu ea”, după cum avea să declare mai târziu.

I-a luat ceva timp până să ia o decizie, având în vedere că varianta finală a piesei Guns N’Roses – November rain a fost lansată 9 ani mai târziu, în 1992.

Uneori, în acei ani, Elton John cânta la pian “November rain” împreună cu Guns N’Roses.

Guns N’ Roses a vândut peste 100 de milioane de albume pe plan mondial, dovedindu-se a fi un concurent serios pentru industria muzicală a anilor ’90, dominată în acea vreme de artişti pop, precum Madonna şi Michael Jackson.

Fiecare album Guns N’ Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud.

Cel mai bine vândut disc al grupului este “Appetite For Destruction”, cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. De un succes deosebit s-au bucurat şi albumele următoare, “Use Your Illusion I”, “Use Your Illusion II” şi “The Spaghetti Incident?”. În discografia grupului figurează şase albume de studio, trei EP-uri şi un album live, dar şi multe alte compilaţii.

Însă, la începutul anilor 1990, abuzurile de alcool şi de droguri şi-au pus amprenta asupra vieţilor unora dintre membrii trupei Guns N’ Roses, iar neînţelegerile dintre Slash şi Axl Rose au devenit de notorietate. Până la mijlocul deceniului ’90, componenţa originală a trupei a încetat să mai existe.

Axl Rose a obţinut ulterior în justiţie dreptul de a folosi numele trupei, a lansat mult aşteptatul album “Chinese Democracy”, în 2008, şi continuă să susţină turnee cu grupul cu acelaşi nume, dar niciunul dintre membrii actuali din Guns N’ Roses nu a făcut parte din trupa originală, cu excepţia sa.

În septembrie 2010, trupa Guns N’ Roses a concertat în România, la complexul Romexpo din capitală. Trupa americană a susţinut un al doilea concert în România, în cadrul festivalului Rock the City, în iulie 2012, tot la Romexpo.

La începutul lunii ianuarie 2016, Guns N’ Roses a confirmat faptul că va urca pe scena festivalului Coachella Music & Arts într-o formulă care îi include pe solistul Axl Rose, chitaristul Slash și basistul Duff McKagan.

Festivalul Coachella se va desfășura timp de două weekenduri, între 15 – 17 aprilie și 22 – 24 aprilie, în oraşul Indio din California.

La scurt timp după această veste, trupa Guns N’ Roses, alături de Slash şi Duff McKagan, a anunţat că va susţine două concerte, înaintea festivalului Coachella, pe Las Vegas Arena, pe 8 şi 9 aprilie, scrie revista Rolling Stone.

Ultimul show în care Axl Rose, Slash și Duff McKagan au cântat pe aceeaşi scenă a avut loc acum mai bine de 20 de ani, pe 17 iulie 1993, la River Plate Stadium, în Buenos Aires.