Confidenţialitate

Hiturile anilor 90: Eros Ramazzotti – Se bastasse una canzone – VIDEO

La începutul anilor `90, Eros Ramazzotti pornea în primul său turneu mondial. În 1991, după un concert la Radio City Music Hall din New York, Eros Ramazzotti era uşor nemulţumit că publicul fusese format numai din italieni stabiliţi în America.

Anii `90 l-au făcut pe Eros Ramazzotti să îşi schimbe un pic orizonturile şi să ţintească şi spre un alt public decât cel originar din Italia.

A început să angajeze muzicieni care au lucrat pentru Sting, Pink Floyd, Celine Dion şi Stevie Wonder şi a ajuns el însuşi să cânte în duet cu Tina Turner “Cose della vita” în 1997.

Eros Ramazzotti datorează parte din succesul său de azi, anilor `90.

Eros Ramazzotti – Se bastasse una canzone se ascultă şi în acest weekend special la Europa FM – Weekend ’90 – alături de piesele din anii ’90 care au făcut istorie şi poveştile din spatele lor.

Eros Ramazzotti a început să învețe chitara la vârsta de șapte ani și a încercat să-și croaiscă un drum spre platourile de filmare inițial ca figurant.

Familia l-a încurajat, și tânărul Eros și-a scris primele cântece în colaborare cu tatăl Rodolfo, muncitor în construcții pe timp de zi, muzician noaptea. În 1981, ia parte la concursul muzical „Nuove di Castrocaro” și ajunge în finală cu compoziția proprie Rock ‘80, prinzând astfel și primul său contract cu o casă de discuri.

În 1982, Eros Ramazzotti lansează primul single, „Ad un Amico” și lucrează cu compozitorul și muzicianul Renato Brioschi, mentorul său în drumul spre victoria din 1984 la Sanremo, unde câștigă la categoria debutanți.

Eros Ramazzotti lansează primul său album, „Cuori Agitati”, atât în italiană, cât și spaniolă. Single-ul “Una Storia Importante” vinde milioane în Franța, și devine un hit în restul Europei, iar Eros ajunge un nume internațional.

În vara anului 1995 ia parte la Festivalul European de Vară de Muzică, împreună cu Rod Stewart, Elton John și Joe Cocker. Apoi, în 1996 lansează primul său album complet auto-produs, “Dove c’e Musica”, un succes incredibil – șapte milioane de discuri vândute la nivel mondial.

În 2007, albumul “E2” ajunge best-seller în Italia și la nivel mondial. În 2011, Eros Ramazzotti este numit „Cel mai bun Artist Internațional” la festivalul anual „Die Goldene Kamera film & TV”.

2012 aduce un nou album “Noi” și un nou contract de înregistrare cu Universal. În iunie 2014, Eros Ramazzotti s-a căsătorit cu actriţa Marica Pellegrinelli, prietena lui de cinci ani, iar, pe 14 martie 2015, s-a născut primul băieţel al cuplului.

Pe 12 mai 2015 , s-a lansat cel de-al 13 album de studio al superstarului italian Eros Ramazzotti “Perfetto”.