Confidenţialitate

Hiturile anilor 90: DR Alban – It’s My Life – VIDEO

Când a fost lansată această piesă, “It’s My Life” tocea benzile de magnetofon de cât de des era cântată la petreceri. Judecând după popularitatea ei la petreceri, ar putea fi comparată cu hitul Voltaj – “20”.

Pe 7 februarie 1992 era semnat Tratatul de la Maastricht, prin care s-au pus bazele Uniunii Europene de azi.

Pe 26 iunie, Danemarca învingea Germania cu scorul de 2-0 şi câştiga Euro 92 din Suedia, iar către finalul aceluiaşi an, pe 9 decembrie, era anunţată despărţirea dintre prinţul Charles al Marii Britanii şi Diana, Printesa de Wales.

În acelaşi an, un muzician suedez născut în Nigeria şi care studiase stomatologia, vindea un număr incredibil de 16 milioane de discuri, în principal datorită curentului Eurodance, atunci în plină ascensiune.

În zilele noastre, DR Alban a reuşit să revină pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume, dar nu prin muzică. Dr. Alban, care s-a întâlnit cu Nelson Mandela în 1993, înainte ca acesta să devină preşedinte, avea să povestească în 2013 ceva ce i-a surprins pe toţi.

“Mi-a spus că ar fi vrut să fie cântăreţ. Şi mi-a zis că eu sunt foarte cunoscut în Africa de Sud. Eu i-am spus că el va fi preşedinte anul următor, deci cu siguranţă e mult mai cunoscut decât mine”, declara într-un interviu Dr. Alban despre Nelson Mandela.

DR Alban – It’s My Life se ascultă şi în acest weekend special la Europa FM – Weekend ’90 – alături de piesele din anii 90 care au făcut istorie şi poveştile din spatele lor.