Confidenţialitate

Hidroelectrica dă asigurări că prețul la energie electrică va rămâne neschimbat, după ce unii abonați au fost informați că vor plăti mai mult

Clarificări de la Hidroelectrica: tarifele companiei pentru energia electrică nu vor fi majorate. Explicațiile vin după ce unii abonați au fost informați că vor plăti mai mult. În continuare, prețurile rămân plafonate.

Furnizorul de energie Hidroelectrica a anunțat că prețurile la energie electrică nu vor fi modificate, însă prețul de distribuție a crescut de la începutul acestei luni.

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei a aprobat creșterea prețului de distribuție pentru toți furnizorii.

Deși Hidroelectrica dă asigurări că prețul va rămâne neschimbat, unii abonați care și-au reînnoit contractele în luna martie au primit o notificare potrivit căreia atât prețul energiei cât și prețul distribuției s-ar fi majorat.

Compania a revenit cu un comunicat în care anunță că tariful energiei va rămâne neschimbat.

În prezent, un client casnic abonat la Hidroelectrica are de plată 28 de bani pe kilowatt oră, în timp ce alți furnizori precum Engie, Enel sau E-on prezintă tarifele reglementate, pragurile stabilite de autorități, de 68 de bani, tarif plafonat pentru consumatorii casnici care consumă până la 100 de kw.

Dacă acest prag este depășit, atunci un abonat are de achitat 80 de bani dacă a consumat între 100 și 255 de kw și 1 leu și 30 de bani pentru ceea ce depășește 300 de kw.

Autor: Laura Dori

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Producătorii de ulei, unt și zahăr, bănuiți că au convenit să crească prețurile artificial. Consiliul Concurenței verifică 13 companii din domeniu