Confidenţialitate

Harghita: Pregătiri pentru pelerinajul catolic de Rusalii de la Șumuleu Ciuc. Între timp, autoritățile derulează o campanie de alungare a urșilor din zonă | AUDIO

Se fac pregătiri pentru pelerinajul catolic de Rusalii, care va avea loc sâmbătă, 18 mai, la Șumuleu Ciuc, în Harghita. Sunt așteptate peste 300.000 de persoane. Însă, principala problemă a autorităților este înlăturarea urșilor care și-au făcut simțită prezența în zonă. Într-o singură săptămână au fost 18 apeluri la 112. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile au început de trei săptămâni o campanie de alungare a urșilor din zona cartierul Șumuleu, unde urmează să aibă loc pelerinajul catolic de Rusalii.

Sunt alarme periodice legate de prezența urșilor la marginea orașului. Așa că s-au făcut echipe de supraveghere care să alunge urșii din zonă.

În perioada 7-13 mai, jandarmii au primit 18 apeluri prin numărul de urgență 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în zona mai multor localităţi din județul Harghita. În unul dintre cazuri, animalul a fost omorât, dar, în celelalte – alungat.

La pelerinajul de la Şumuleu Ciuc, care are loc sâmbătă, sunt așteptați, ca în fiecare an, catolici din întreaga lume, în majoritate de limbă maghiară, organizatorii precizând că şi-au anunţat prezenţa persoane inclusiv din Australia sau SUA, dar şi din întreaga Europă, cu precădere din Ungaria.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ultimele pregătiri pentru Festivalul Internațional de Film de la Cannes: Lunetiști, dispozitive anti-dronă dar și sisteme bazate pe inteligența artificială ca măsuri de securitate | AUDIO