Guvernul Spaniei a declarat stare de urgență climatică

Noul Guvern de la Madrid a declarat astăzi stare de urgență climatică și a precizat că în termeni de 100 de zile va prezenta un proiect de legislație pentru a combate schimbările climatice, informează Associated Press.

Obiectivele proiectului coincid cu cele ale Uniunii Europene, inclusiv o reducere la zero a emisiilor nete de dioxid de carbon până în 2050.

Guvernul de coaliție de la Madrid vrea ca în 2040 până la 95% din energia țării să provină din resurse regenerabile. Detalii ale planului urmează să fie dezvăluite publicului în momentul în care proiectul va fi trimis Parlamentului pentru aprobare.

Organizația Meteorologică Mondială a avertizat că nivelurile actuale ale emisiilor de dioxid de carbon vor duce la o creștere de trei până la cinci grade a temperaturilor medii până la sfârșitul acestui secol.

Anul 2019 a fost al doilea cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice, după 2016, când temperatura medie a fost cu doar 0,04 grade mai mare față de cea din 2019, anunță Organizația Meteorologică Mondială, NASA și Administrația Națională a Oceanelor și Atmosferei din SUA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS