Confidenţialitate

Guvernul scoate bani din Fondul de rezervă pentru primării. Sumele, folosite cel mai probabil pentru subvenții la încălzire | AUDIO

Peste 100 de primării din țară vor primi bani de la Guvern, sume luate din fondul de rezervă. Acești bani vor fi folosiți pentru plata cheltuielilor curente, cu alte cuvinte și pentru plata subvențiilor la căldură.

Premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern:

„În urma evaluărilor efectuate la nivelul comunităților localre, care au nevoie de sprijin în această perioadă, vom aproba alocarea de fonduri din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, de care vor beneficia peste 100 de unități administrativ-teritoriale din toate județele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful guvernului nu a oferit însă detalii prinvind sumele exacte. În ultimele săptămâni, mai multe primării au cerut ajutor de la guvern pentru a putea plăti restanțele la energie termică.

Au avut loc discuții la guvern cu mai mulți edili. Nicușor Dan, primarul Capitalei, a cerut aproape 980 milioane de lei pentru a acoperi o parte din majorarea prețului la gigacalorie.

Autor: Mihai Bucureșteanu

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Bucureștenii s-ar putea confrunta cu mai multe scumpiri de anul viitor, după majorarea gigacaloriei și a mai multor taxe | AUDIO