Confidenţialitate

Bucureștenii s-ar putea confrunta cu mai multe scumpiri de anul viitor, după majorarea gigacaloriei și a mai multor taxe | AUDIO

În București cresc taxele pentru locul de parcare, în unele sectoare și pentru gunoi. S-ar putea scumpi și gigacaloria, iar tariful pentru transportul public s-a majorat deja.

Anul 2022 nu aduce vești bune bucureștenilor, scrie site-ul hotnews.ro. Acesta prezintă principalele scumpiri care i-ar putea afecta pe locuitorii din Capitală.

Taxa pentru parcarea de reședință crește de peste 7-8 ori, în funcție de zonă. Cei care stau în centru vor plăti până la 600 de lei pe an pentru locul de parcare.

În Sectorul 2, cei care nu semnează contracte individuale cu operatorul de salubrizare vor plăti dublu față de anul acesta.

Persoanele racordate la sistemul centralizat de încălzire ar putea plăti facturi aproape duble dacă se majorează prețul gigacaloriei, lucru propus de primarul general. Pentru o garsonieră factura ar putea crește de la 160 la 280 de lei, pentru  3 camere de la 500 la 840 de lei.

În transportul public, încă din această vară prețul biletelor a crescut – de la 1,3 lei la 3 lei la STB și de la 2,5 la 3 lei la metrou.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ani Sandu

Sursa foto: Marius Mantea

Citește și: Ionuț Stroe: Legea bugetul de stat pentru 2022 va fi trimisă în Parlament până pe 20 decembrie | AUDIO